Вести

Повик за учество на дводневна обука

23/04/2019

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамки на програмата „Одржливо граѓанско општество – државно финансирање на граѓански организации“, финансирана од ЕУ објавува Повик за учество на обука за финансиско управување и финансиска транспарентност. Обуката за финансиско управување и финансиска транспарентност има за цел да допринесе кон зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за подобрени […]

Поднесени 97 апликации за грантовите за транспарентност

07/03/2019

Во рамки на јавниот повик за доделување на грантови за транспарентност на ГО, референтен бр. 11-49/3-2019 пристигнати се 97 апликации. Пристигнати се апликации од сите плански региони во земјата и тоа: Скопски регион  46 апликации Вардарски регион 5 апликации Источен регион 6 апликации Југозападен регион 9 апликации Југоисточен регион 5 апликации Пелагониски регион 14 апликации […]

Достапни се одговорите на прашањата од инфо-сесиите за грантови

08/02/2019

Повеќе од 80 претставници на граѓанските организации учествуваа на трите информативни сесии за грантовите за транспарентност кои што беа организирани во Скопје, Битола и Штип. Тие поставија повеќе од 30 прашања во врска со процесот на аплицирање и со спроведувањето на проектот, а тимот на Македонскиот центар за меѓународна соработка ги одговори електронски и тие […]