Вести

Доделени се седум грантови за транспарентот

14/05/2019

Се финализираше постапката за избор на грантовите за транспарентност, по што се доделија седум грантови на следните граѓански организации:  Ромска асоцијација за жени и млади – Лулуди – Скопје Здружение на граѓани – Младите можат Здружение Лидери за едукација, активизам и развој Скопје Доброволно противпожарно друштво- Св. Николе Центар на заедницата на општина Струга Младински […]

Повик за учество на дводневна обука

23/04/2019

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамки на програмата „Одржливо граѓанско општество – државно финансирање на граѓански организации“, финансирана од ЕУ објавува Повик за учество на обука за финансиско управување и финансиска транспарентност. Обуката за финансиско управување и финансиска транспарентност има за цел да допринесе кон зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за подобрени […]

Поднесени 97 апликации за грантовите за транспарентност

07/03/2019

Во рамки на јавниот повик за доделување на грантови за транспарентност на ГО, референтен бр. 11-49/3-2019 пристигнати се 97 апликации. Пристигнати се апликации од сите плански региони во земјата и тоа: Скопски регион  46 апликации Вардарски регион 5 апликации Источен регион 6 апликации Југозападен регион 9 апликации Југоисточен регион 5 апликации Пелагониски регион 14 апликации […]