Отоврено писмо до граѓанските организации за одбележување на Глобалната недела за отчетност

Почитувани претставници од граѓанските организации,

Ве повикуваме да ни се придружите во одбележувањето на Глобалната недела на отчетност во период од 12 до 16 ноември 2018 година. За нас е важно оваа недела сите заедно да покажеме дека имаме волја да ги промовираме и практикуваме 12-те заложби од Глобалниот стандард за отчетност, за она што сакаме да го постигнеме како граѓански организации, кој е нашиот пристап кон промените за кои работиме и какво е нашето интерно работење.

Се што треба да направите е да ја составите Динамичната коцка и да ги споделите Вашите практики за отчетност и транспарентност на социјалните медиуми користејќи го хаштагот #BeAccountable.

Отоврено писмо до граѓанските организации за одбележување на Глобалната недела за отчетност