Вести

Консултации со граѓански организации за утврдување на приоритетни области за финансирање од Буџетот на Владата за 2020г.

21/11/2019

58 претставници на граѓански организации учествуваа во консултациите за утврдување на приоритетни области за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите од Буџетот на Владата на Република Северна Македонија за 2020 година. Консултациите се одржаа во периодот до 12 до 15 ноември 2019г. во Скопје, Битола и Штип, а целта беше преку нив да […]

Повик за учество на дводневна обука

21/11/2019

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамки на програмата „Одржливо граѓанско општество – државно финансирање на граѓански организации“, финансирана од Европската Унија објавува Повик за учество на обука за лидерски вештини и техники за претставници на граѓански организации. Обуката за  лидерски вештини и техники има за цел да ги зајакне капацитетите на денешните но […]

Достапни се прашањата и одговорите поврзани со повикот за грантови за мрежи на граѓански организации

19/11/2019

Повеќе од 10 претставниците на мрежи на граѓански организации присуствуваа на Информативната сесија за презентација на повикот за грантови за мрежи. На информативната сесија Илина Нешиќ, извршна директорка на БЦСДН, го презентираше упатството за аплицирање, формуларот за аплицирање како и целите и резултатите на повикот. Подетално се дискутираа и предлог активностите и важноста на јакнење […]