Вести

Грантови за транспарентно и отчетно работење на граѓанските организации

21/12/2018

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) преку програмата „Одржливо граѓанско општество: државно финансирање на граѓанските организации“ објави повик за доделување на грантови. Целта на овој повик е да ги зајакне капацитетите на граѓанските организации за транспарентно и отчетно работење. Право да се пријават имаат организациите кои се регистрирани согласно законот за здруженија и фондации и […]

Отоврено писмо до граѓанските организации за одбележување на Глобалната недела за отчетност

12/11/2018

Почитувани претставници од граѓанските организации, Ве повикуваме да ни се придружите во одбележувањето на Глобалната недела на отчетност во период од 12 до 16 ноември 2018 година. За нас е важно оваа недела сите заедно да покажеме дека имаме волја да ги промовираме и практикуваме 12-те заложби од Глобалниот стандард за отчетност, за она што […]