Вести

Алатка за транспарентни и отчетни граѓански организации!

Thursday January 30th, 2020

Во период од 28 до 30 јануари во Охрид 7 претставници на мрежи на граѓански организации присуствуваа на работилница за подобрување на практиките на транспарентност и отчетност. Работилницата ја водеше Анабел Круз директор и основач на Институтот за комуникации и развој од Уругвај и претседавач со одборот на ЦИВИКУС: светската алијанса за граѓанско учество/ CIVICUS: […]

Лидерството како партнерски однос

Tuesday December 17th, 2019

Обуката за „Лидерски вештини и техники“ овозможи 17 сегашни но и идни лидери на граѓански организации да ги развијат своите вештини и техники за лидерство. Во родова балансирана група се презентираше и потоа дискутираше концептот на лидерство во теорија и пракса со посебен осврт на следните елементи: одговорно лидерството во граѓанските организации (интегритет, транспарентност и […]

ЛГБТ Јунајтед Тетово го одбележа денот на човекови права

Wednesday December 11th, 2019

На 10 декември се одбележува денот на човековите права. Пред повеќе од 70 години се донесе Универзалната декларација на човековите права со која народите и нациите се сплотија во мисијата да обезбедат мир, слобода и правда за секој човек. Здружението на граѓани ЛГБТ Јунајтед Тетово, на 10 декември излезе на улица – местото каде се […]